كيفية عمل الجبنة الراس ( الرومي ) فى المنزل بالتفصيل
كيفية عمل الجبنة الراس ( الرومي ) فى المنزل بالتفصيل
طريقة عمل الجبنة الرومى فى البيت
أولاً : المقادير
1 كيلو لبن كامل الدسم
علبة زبادى بلدى
فلفل اسود حسب الطلب
ثلث كوب ماء مثلج
ملعقة صغيرة ملح
عدد 1 بطاطساية مسلوقة و مهروسة
عدد 2 ملعقة قشطة
ثانياً : طريقة التحضير
اول حاجة نحضر اللبن و نضعه على النار نغليه و بعد ما يغلى نحط الزبادى و نقلب جامد مرة يمين و مرة شمال بالعكس يعنى لمده خمس دقائق على النار و بعد كده نشيل الحله من على النار و نجيب المياه المثلجة و نحط عليها الفلفل و الملح و نقلب كويس قوى و بعد ذلك نضيفها على اللبن و الزبادى و نقلب جامد علشان مفيش حاجه تكلكع و بعدين نحط البطاطساية المهروسة و بعديها القشطه و نقلب و بعد كده نجيب شاش و نحطها فيه و نعصر جامد علشان المياه و المواد السايله و نتركها 12 ساعة و كل شويه نعصر و بعد 12 ساعه هنجيب شاش تانى نظيف و نحط فيه الجبنه هتكون مسكت عن الاول و نقفل عليها و نضع حاجه تقيله عليها و كل شويه عصر و كل شويه تغير الشاش لحد ما يكونش فيها سوائل و بالهنا و الشفا
(ملحوظة : هذة الطريقة غير علمية و لكنها لصناعة الجبن فى المنزل فقط )
طريقة عمل الجبنة الرومى فى البيت
أولاً : المقادير
1 كيلو لبن كامل الدسم
علبة زبادى بلدى
فلفل اسود حسب الطلب
ثلث كوب ماء مثلج
ملعقة صغيرة ملح
عدد 1 بطاطساية مسلوقة و مهروسة
عدد 2 ملعقة قشطة
ثانياً : طريقة التحضير
اول حاجة نحضر اللبن و نضعه على النار نغليه و بعد ما يغلى نحط الزبادى و نقلب جامد مرة يمين و مرة شمال بالعكس يعنى لمده خمس دقائق على النار و بعد كده نشيل الحله من على النار و نجيب المياه المثلجة و نحط عليها الفلفل و الملح و نقلب كويس قوى و بعد ذلك نضيفها على اللبن و الزبادى و نقلب جامد علشان مفيش حاجه تكلكع و بعدين نحط البطاطساية المهروسة و بعديها القشطه و نقلب و بعد كده نجيب شاش و نحطها فيه و نعصر جامد علشان المياه و المواد السايله و نتركها 12 ساعة و كل شويه نعصر و بعد 12 ساعه هنجيب شاش تانى نظيف و نحط فيه الجبنه هتكون مسكت عن الاول و نقفل عليها و نضع حاجه تقيله عليها و كل شويه عصر و كل شويه تغير الشاش لحد ما يكونش فيها سوائل و بالهنا و الشفا
(ملحوظة : هذة الطريقة غير علمية و لكنها لصناعة الجبن فى المنزل فقط )
تعليقات